Gyakran felmerülő kérdések

Mekkora mennyiségű szórólap amivel érdemes elindulni?

Ez attól függ, hogy mi a cég tevékenységi köre…
Ha például egy étterem vagy ételkiszállító cégről beszélünk akár 1000 darab szórólap is lehet rendkívül hatékony, azonban például egy házépítő cégnél szinte biztosra vehető, hogy ezer darabbal nem fogunk rövid távon sikert elérni, ezeknél a vállalkozásoknál viszont egy nagyobb 100 ezer darabos terjesztésnél akár egy megrendelés is tiszta hasznot hozhat.

Mennyire hatékony a szórólap terjesztés az online marketinghez képest?

A szórólap terjesztés és az online marketing két különböző, de együttesen hatékony eszköz a cégek számára. Míg az online marketing kiterjedt célközönséget érhet el az interneten keresztül, addig a szórólapok a fizikai térben, konkrét helyeken juttatják el az üzenetet a potenciális vásárlókhoz. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes mindkét módszert kombinálni.

Mennyire hatékonyak a szórólapok a speciális akciók vagy kuponok terjesztésére?

A szórólapok kiváló eszközök lehetnek speciális akciók vagy kuponok terjesztésére, mivel fizikai példányban juttatják el az ajánlatot a potenciális vásárlókhoz. A korlátozott ideig érvényes kuponok vagy akciók vonzóvá tehetik az ügyfeleket, és ösztönözhetik őket a vásárlásra. Fontos azonban, hogy a kuponokat jól látható helyen és egyértelműen legyenek feltüntetve a szórólapokon

A rendszeres hirdetést hangsúlyozzák sok helyen, miért lenne hatékonyabb, ha többször hirdetek? 

A rendszeres hirdetés fontosságát sok helyen hangsúlyozzák, és többszöri hirdetés esetén hatékonyabb eredményekre lehet számítani. Erre egy jó példa az általunk választott márkák viselkedése. Ritkán azonnal vásárolunk egy új mosóport vagy egy farmert, amely márkát korábban még nem ismertünk. Az ismételt hirdetés révén azonban fokozatosan növekszik a bizalom a márkával szemben. Ahogy egyre többször találkozunk a hirdetésekkel, egyre inkább hajlandóak vagyunk kipróbálni az új termékeket és márkákat. Ezért fontos, hogy rendszeresen jelenjünk meg a célközönség előtt, hogy bizalmat építsünk fel és emlékezetessé váljunk számukra

Egyszer sok vagy sokszor kevesebb?
Az ismételt terjesztés során a szórólapok folyamatos jelenléte biztosítja, hogy célcsoportunk rendszeresen találkozzon a vállalkozásunkkal kapcsolatos üzenettel, emlékezzen rá és elgondolkodjon rajta. Egy egyszeri terjesztés könnyen elveszhet a zajban és az információáradatban, így csökkentve a megjelenésünk hatékonyságát. A rendszeres megjelenés viszont fokozatosan építi fel a bizalmat és a márkahűséget, növelve ezzel az esélyt arra, hogy ügyfeleink hosszú távon maradjanak velünk és rendszeresen vásároljanak termékeinkből vagy szolgáltatásainkból. Ezért hangsúlyozzuk, hogy bár az egyszeri nagy terjesztés lehetőséget kínál az átmeneti láthatóság növelésére, a hosszú távú eredmények elérése érdekében a folyamatos jelenlét és az ismételt terjesztés a kulcsfontosságú.

Milyen típusú terjesztési módokat kínálnak?
Különböző terjesztési módokat kínálunk, hogy megfeleljünk az Ön igényeinek és céljainak. Ezek a következők:
Célzott terjesztés: A szórólapokat kizárólag a célcsoportnak juttatjuk el, az Ön által megadott kritériumok alapján (pl. életkor, nem, lakóhely, érdeklődési kör).
Nem célzott terjesztés: A szórólapokat széles körben terjesztjük, postaládákba, közterületeken, üzletekben, stb.
Egyéb terjesztési módok: Direkt mail, szórólapos standok, autós felvonulás, stb.

Milyen tanácsokat szoktunk adni a hatékony szórólap terjesztéshez?

A hatékony szórólap terjesztéshez az alábbi tanácsokat adjuk:

Tervezze meg a célcsoportot: Határozza meg a célcsoportot, és ennek megfelelően tervezze meg a szórólap tartalmát és stílusát.

Használjon figyelemfelkeltő címsort és képeket: A címsor és a képek legyenek figyelemfelkeltőek, hogy ösztönözzék a címzetteket a szórólap elolvasására.

Tartsa tömören és informatívan a szöveget: A szöveg legyen tömör, informatív és könnyen olvasható.

Hívja fel a cselekvésre: Hívja fel a címzetteket a cselekvésre, pl. látogassanak el a weboldalára, hívjanak fel telefonon, vagy jöjjenek be az üzletébe.

További kérdése van?

További kérdése van a szórólap terjesztéssel kapcsolatban? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon vagy telefonon.

Bízunk benne, hogy ezen GYIK hasznos volt az Ön számára.

Reméljük, hogy segítségére lehetünk az Ön cége fejlődésében is.

MERT 
Szeretjük  
NAGYON 
A munkánkat